Стихови за охрабрување на оние што бараат работа!

За жал, отфрлањето е нешто што никој од нас не може да го избегне; сите ќе го сретнеме во одреден момент. Библијата нè потсетува дека тоа им се случува на сите, вклучувајќи го и Исус. Одбивањето на кое било ниво боли. Одбивањето предизвикува огромен број негативни емоции и е неизбежно […]

Барајте го Царството Божјо додека сеуште имате време!

Посетител во црквата се обраќа кон свештеникот и бара молитва.Свештеникот се согласува и го прашува човекот за што поточно сака да се молат.Човекот сепак додава дека молитвата била за неговиот роднина не за него. На што свештеникот повторно со согласност прашува: за што можеме да се молиме за роднината? На […]

Молете се за Мирот на Ерусалим

Сите оние кои ќе ја сакаат Невестата (Ерусалим) ќе просперираат (ќе бидат безбедни). Молете се за Мирот на Ерусалим. Овoј текст е за Ерусалим, од Еденската Градина до Вечниот Град, новиот Ерусалим, кој доаѓа од Небесата; за небесниот и земниот Ерусалим, како настана поделбата со падот на човекот и како […]

Живот после раѓање!

Близнаци разговараат во матката на мајката : Веруваш ли дека постои живот после раѓањето? Секако, сигурно постои нешто после раѓањето. Можеби сме тука баш затоа да се подготвиме за живот после раѓањето. Тоа е глупост. Нема живот после раѓање. Како би изгледал тој живот воопшто? Не знам точно, ама убеден […]