Барајте го Царството Божјо додека сеуште имате време!

Посетител во црквата се обраќа кон свештеникот и бара молитва.
Свештеникот се согласува и го прашува човекот за што поточно сака да се молат.
Човекот сепак додава дека молитвата била за неговиот роднина не за него. На што свештеникот повторно со согласност прашува: за што можеме да се молиме за роднината?
На тоа човекот одговара дека роднината починал пред една недела. И сега барал молитва Бог да го поведе по Неговите патеки.

Свештеникот: О? Хммм… Да кажам вака, ако полагаш испит, кога ќе се молиш пред да полагаш или отпосле?
Човекот: Пред…
Пастор: Да, тоа е вистина. Гледате, ако се молиме по испитот, тоа е исто како да бараме од Бог да ни ги промени резултатите и тоа не може да се направи.
Исто така, кога ќе умреме тоа е како да е завршен испитот. Не можеме да го промениме исходот после тоа. Во Евреите 9:27 ни е кажано дека треба да умреме еднаш, а потоа ќе се соочиме со судот после тоа. Тоа значи дека не добиваме втора шанса по смртта.
Жал ми е, но тоа е вистината.
Човекот: О? Дали е тоа така….?
Свештеникот: Да. Жал ми е за твојата роднина, но не можам повеќе да се молам за него. Но Господ го знае неговото срце. Смртта ѝ ја затвори вратата на можностите. Токму затоа им го проповедаме Евангелието на живите, за да им дадеме шанса да донесат одлука за Христа. Таа можност завршува со смртта.

Црквите кои учат дека сè уште има спасение по смртта, учат што е спротивно на Писмото и ги мамат своите членови.
Луѓето кои веруваат дека можат да се спасат после смртта ќе го доживеат најголемиот шок во животот кога ќе ја дознаат вистината дека нема спас по смртта.
Научете ја вистината затоа што тоа е единственото нешто што може да ги ослободи луѓето! (Јован 8:32)

БОГ ТЕ САКА.❤️❤️❤️

„БАРАЈ ГО ЦАРСТВОТО БОЖЈЕ ДОДЕКА СЕ УШТЕ ИМАШ ВРЕМЕ“ – Матеј 6:33
ИСУС Е ПАТОТ. ИСУС Е ВИСТИНАТА. ИСУС Е ЖИВОТОТ. -Јован 14:6
НИТУ ЕДНА РЕЛИГИЈА НЕ МОЖЕ ДА НИ СПАСИ. САМО ИСУС МОЖЕ ДА НЕ СПАСИ.
ИСУС Е ПАТОТ ВО ЦАРСТВОТО БОЖЈО.