• Неколку библиски вистини за Светиот Дух

    Неколку библиски вистини за Светиот Дух

    Светиот Дух е Бог. Светиот Дух е третото лице на Светото Тројство – Таткото, Синот и Светиот Дух. Светиот Дух е личност, а не безлична енергија. Тој комуницира, има чувства, одлучува, води, насочува, советува, поучува, поддржува, утешува итн. Светиот Дух има своја функција во создавањето и одржувањето на светот и на сите созданија. Светиот Дух…

en_USEnglish