Новогодишна порака и молитва за тебе!

Во текот на овие славенички денови, движејќи се кон Новата година, да се потсетиме на Давидовата песна на благодарност запишана во 1 Летопис 16, посебно стиховите 11 и 12:

Барајте го Господа и Неговата сила;
Барајте го Неговото лице засекогаш!
Сеќавајте се на Неговите прекрасни дела што Тој ги прави.

Часовникот отчукува дека е крај на 2020 година, и додека смело се движиме кон 2021 година, јас сум толку благодарен за вас и убеден сум дека Бог има големи нешта за вас и мене во наредните денови.

Без сомнение, Тој сака секој од нас да премине во нова димензија на наклонетост, благослов, поука, заштита, креативност и помазание!

Новогодишна молитва за сите нас:

Татко во небесата, ти благодарам за сите благослови што ги добивме изминатата година, и покрај борбите и предизвиците. Ти си семоќен Бог, способен да правиш чуда, и јас сум многу благодарен за одговорените молитва и излевањето на Твоето помазание врз мене и сите читатели на овој текст и сите чинители во Христовото тело во текот на 2020 година. Те замолувам да го благословиш Христовото тело на верни луѓе и нашите најблиски додека се движиме во 2021 година.

Нека оваа Нова Година биде време на натприродна жетва и прелевање на благослови зашто сме во Твоите раце. Јас навистина верувам дека ќе ги откриеме даровите и повикот се повеќе. Нека даровите и повикот што ги увидовме во минатото, но и надградени со она што го имаш за нас во секој нареден ден што следува бидат благослов за Твоја слава.

Верувам со сето свое срце дека Ти, Семоќниот Бог, имаш многу повеќе со кое сакаш да не обезбедиш во текот на следните денови! Ти сакаш да бидеме благословени за да можеме да бидеме благослов и за други!

Затоа, на оваа новогодишна ноќ, барам Твоја помош додека те бараме и веруваме во Тебе, Води нè во Твојата вистина како никогаш порано. Помогнете ни да ја видиме Твојата рака на дејство во сè што правиме во текот на следната година. Ти благодариме, повторно и повторно, за сè што стори за нас оваа година. Го молам ова во скапоценото име на нашиот Господ, Исус Христос, Амин! И амин!

Нека Бог го излее своето свежо помазание врз твојот и мојот живот во текот на следната година!

Барање до сите Вам на крајот на годината.

Денес, од дното на моето срце ве замолувам да бидете дел од остварувањето на нашите цели да ја завршиме 2020 година и да се преселиме во 2021 година уште посилни.

Бидејќи часовниците ширум светот отчукуваат кон последните моменти од оваа година со очекување за новата година, со голема сигурност можам да ви кажам дека никогаш не било поитно време за проповедање на Евангелието за Исус Христос до 7,8 милијарди души кои некаде ќе ја поминат вечноста.

Ние едноставно не можеме да го направиме тоа без вас!

Како што се приближуваме до последните моменти од 2020 година, клучно е да се забележи:

Давањето поддршка на живите, наново родени Цркви и заедништва или мисии, десетокот и инвестирањето во ширењето на Евангелието е инвестирање во вечност.

Затоа, смело благословувајте и дарувајте, останете и во молитва за да го продолжиме помазаното дело во нашите животи за Божјото царство.

Бог да те благослови да бидеш благослов и додека продолжуваш да ја правиш божествената врска помеѓу твојата потреба и твоето семе, преку твојата верна и постојана поддршка можеме да продолжиме да правиме разлика во животот на буквално милиони, па дури и милијарди луѓе насекаде околу светот – многумина што никогаш не го чуле Евангелието за Исус Христос ниту еднаш!

Ние дејствуваме базирани на вера. И стоиме на Божјиот Збор за неговите славни ветувања што ни ги дал:

Ова, пак, ви го велам: .. кој богато сее, богато и ќе жнее. Секој да дава како што одлучил во срцето, а не со жал или принуда; зашто Бог го љуби оној што од срце дава. А Бог може изобилно да ве дарува со секаков дар, секогаш да имате доволно за сѐ, да бидете од сѐ срце дарежливи во секое добро дело. Како што е напишано: „Раздаде, им даде на сиромашните; правдата Негова останува вечна.“ А Оној Кој му дава на сејачот семе и леб за храна, Тој ќе го умножи и семето ваше, и ќе ви даде да изобилуваат плодовите на вашата правда, па во сѐ да се збогатите за секаква дарежливост, која преку нас предиз­викува благодарност кон Бога. 2 Коринтјаните 9:6‭-‬11

Тој се докажува себеси верен одново и одново и знам дека ќе продолжи да не благословува додека го посејуваме своето верно семе во плодната почва на оваа светска служба.

Самиот Исус поучувал:

Давајте и ќе ви се даде: мерка добра, набиена, натресена и преполна ќе ви да­дат во пазувите ваши; зашто со каква мерка ме­рите, со таква и ќе ви се мери.“ Лука 6:38)

Моите молитви продолжуваат дека вие и вашите најблиски ќе бидете збогатени во сè, за секаква дарежливост, во моќното име на Исус.

Господ да ве благослови, да ви даде наклоност и да ве заштити над вашите најлуди соништа во текот на следната година!

Пастор, Бени Хин.