Мој Исус, мој Господ

Мој Исус, мој Господ, ко Тебе нема друг

низ животот свој ги славам јас

сите дела твои чудесни.

Моја утеха, мој заклон, прибежиште во неволји си

со секој мој здив, со се што сум јас

сакам да те прославам.

Реф.

Слави го Бог од се срце ти,

Моќен и возвишен Цар над се е

планините и морињата се поклонуваат

Пред Него.

Пеам од радост јас за Тебе Боже

Тебе те славам мој Господе

Мојата надеж во тебе ја полагам

(Текст: Костаке Милков. Аранжман: Анет-Марија Манчева. Вокали: Анет- Марија Манчева, Ана Грозданова, Магдалена Николовска, Кристина Николовска)

Leave a Reply